Hazard uzavrel prestup z Lille do Chelsea za 32 miliónov libier

05.06.2012 Celý región

Londýn 4. júna (TASR) - Belgický futbalista Eden Hazard uzavrel v pondelok prestup z Lille do Chelsea Londýn, keď sa na Stamford Bridge podrobil lekárskym testom a oba kluby sa definitívne dohodli na prestupovej sume.

Úradujúci európsky šampión v boji o služby dvojnásobného víťaza ankety o najlepšieho hráča francúzskej Ligue 1 zdolal anglického majstra Manchester City aj jeho mestského rivala Manchester United. Hoci k oficiálnemu oznámeniu transferovej sumy ešte neprišlo, britské médiá operujú s číslom 32 miliónov libier (33 mil. eur). Hazard je tak druhým najdrahším futbalistom v klubovej histórii po Španielovi Fernandovi Torresovi, za ktorého "The Blues" vyplatili konkurenčnému FC Liverpool 50 miliónov libier.

"Chelsea s radosťou oznamuje, že sa dohodlo s Lille na prestupe Edena Hazarda. Dvadsaťjedenročný belgický reprezentant súhlasil s osobnými podmienkami zmluvy s klubom a dnes sa podrobil lekárskym testom. Do mužstva sa pridá v júli, keď sa hráči stretnú po dovolenkách," uvádza sa v oficiálnom stanovisku na klubovom webe.

Len 21-ročný belgický krídelník, ktorý sa s prestupom pochválil už začiatkom minulého týždňa na sociálnej sieti, zaznamenal v drese Lille ďalšiu skvelú sezónu a nastrieľal až 20 gólov. Len o jeden viac dal najlepší strelec súťaže Olivier Giroud z Montpellieru. Hazard navyše pridal aj 15 gólových asistencií. S Lille sa rozlúčil parádnym spôsobom, keď v poslednom kole dal už v priebehu prvého polčasu hetrik.

Informovala agentúra dpa.
 

Vyberte región